SEM Specialist till Reprise Digital

OM OSS

Reprise Digital är en ledande global digital marknadsföringsbyrå med kontor i 39 länder. Från vårt kontor i Stockholm hjälper vi både globala och lokala varumärken att växa. Tillsammans med IUM och Marvelous ingår vi i det globala nätverket Interpublic Group Companies (IPG).

Reprise Digital erbjuder tjänster inom SEM/ SEO, Display & Video, Data & Tech och Paid Social. Vi jobbar med kunder som Spotify, Carlsberg, ICA, Entercard och många fler.

VÅRT TEAM

Du kommer att ingå i ett passionerad och resultatfokuserat team och arbeta i tight samarbete tillsammans med erfarna och kreativa specialister på Stockholmskontoret. Arbetet innebär även ett tight samarbete med våra kollegor inom nätverket på regional, nordisk och internationell nivå. Vi gillar att arbeta i en snabb och föränderlig miljö och att vara en del av ett globalt nätverk innebär att vi har fördelen att arbeta med några av de mest prestigefulla globala varumärkena med möjligheter att utvecklas och ligga i framkant.

OM ROLLEN

Som SEM specialist på Reprise Digital kommer du att ansvara för sökannonseringen för allt ifrån marknadsledande kunder som arbetar på global basis till Nordiska och lokala kunder. Din uppgift är att upprätthålla en god förståelse för kundernas KPI’er och affärsmål för att därigenom planera, leda, utveckla, analysera, följa upp och förbättra kundernas sökannonsering. Du är med i alla steg från kundbrief till uppföljning och deltar i kund- och teammöten.

Rollen innefattar även att du löpande håller dig uppdaterad och tar del av trender, utveckling och förändringar som sker i det digitala landskapet med syfte att säkerställa ett optimalt resultat i såväl kundrelationer som arbetsprocesser och tekniker.

KVALIFIKATIONER

  • Minst 1 års erfarenhet av sökannonsering
  • God förståelse för orsak och verkan i köpplattformarna (Google Ads, SA360, Bing)
  • Resultatfokuserad och skicklig på att styra mot givna KPI:er
  • Goda kunskaper inom shoppingannonsering & Merchant Center
  • Goda Kunskap inom Google Analytics i syfte att nyttja insikter till att förbättra annonseringen
  • Goda språkkunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.
  • God kompetens i Excel/Powerpoint och andra delar av Officepaketet

Det är meriterande om du tidigare har arbetat som konsult

UTVECKLINGSMÖJLIGHETER

I en bransch med ständig förändring erbjuder varje dag nya utmaningar och vi garanterar att din karriär hos oss kommer att vara varierad och spännande.

För att säkerställa din utveckling så arbetar vi med individuella handlingsplaner med fokus på din personliga utveckling och karriärmål. Internt har vi tagit fram tydliga rollbeskrivningar med förväntningar på kunskapsnivåer för att hjälpa dig ta nästa steg inom organisationen.

Du kommer även att ha tillgång till en mängd olika verktyg och kurser, interna sessions och möten med mediahusen.

ANSÖKAN

Skicka in din ansökan till shmhr@mbww.com
Frågor? Kontakta Carl-Henrik Tornell, Head of Search på carl-henrik.tornell@reprisedigital.com.

GDPR

Information om hur IPG Mediabrands använder dina personliga uppgifter finns beskrivet här. Genom att lämna dina uppgifter bekräftar du att du har läst och förstått hur dina personliga uppgifter kommer att användas och behandlas av IPG Mediabrands.