IPG Mediabrands söker Account Director till Client Service

IUM arbetar med en bred variation av kunder, allt ifrån marknadsledande kunder som arbetar på global basis till Nordiska och lokala kunder. Vi ser oss som ett dynamiskt och framgångsrikt företag och behöver nu utöka vårt Client Service team med ytterligare en

Account Director.

Som Account Director är du ytterst ansvarig för IUM’s totala service gentemot de kunder du arbetar med. I arbetsuppgifterna ingår strategiskt och taktiskt kommunikationsrådgivning samt uppföljnings- och analysarbete.  Vi behöver kandidater med digital kunskap och erfarenhet, som kan delta i att stärka vårt digitala erbjudande mot våra kunder. Som Account Director kommer du att leda dina kundteam med ett flertal olika specialistkompetenser. Detta ställer stort krav på ledarskap samt förmåga att samarbeta och leda i grupp. Att ingå och leda olika pitchgrupper ingår även i arbetet

 

Erfarenhet och kunskapskrav 

Vi söker en Account Director med flera års erfarenhet av kundarbete. En noggrann person och god administratör/organisatör, men framförallt ser vi att du är driven och initiativrik. Universitets- eller högskoleutbildning. Du har minst 5 års erfarenhet från medie- och reklambranschen, eller som marknadschef/produktchef. Goda vana av Excel och Powerpoint. Samt erfarenhet av att ha arbetat med digitala kanaler eller digitala kunder.

Tillträde snarast.

Skicka din ansökan snarast till vår Head of Client Service, Beatrice Feuk Dahlstrom, beatrice.feuk-dahlstrom@ium.se.

IPG är en av världens största kommunikationskoncerner, börsnoterade i New York, USA. Koncernen har 50.000 anställda i fler än 100 företag, vilket inkluderar några av  världens mest kända varumärken inom kommunikationsbranschen.

IPG Mediabrands är IPG’s mediebyråverksamhet, som består av 16 olika verksamheter/företag, med ca 8 500 anställda inom 130 marknader runt om i världen.

 

IPG Mediabrands Sverige består av följande enheter:

  • IUM – fullservice medie-/kommunikationsbyrå.
  • Marvelous – social media / content / concept / infleuncer marketing / produktion.
  • Reprise Media – performance marketing, SEM och SEO
  • Cadreon – programmatic marketing och Data Management
  • Insight – analys och insikt

På IUM/IPG Mediabrands Sverige arbetar ca 75 professionella och engagerade personer med  olika kommunikationsbakgrunder och specialistkompetenser.  Våra rådgivare, strateger och specialister har lång erfarenhet från mediebyråbranschen, marknadsavdelningar, undersökningsföretag, reklambyråer, produktionsbolag, digitala byråer, eventbyråer, PR-byråer och mediebranschen generellt.